MODERN JAZZ DAYS

19.-21. MAJ 2017

Back to All Events

HORSE ORCHESTRA i Caféen på Tapperiet

  • Tapperiet 1 Søndre Badevej Køge, 4600 Denmark (map)

20’ernes New Orleans-jazz møder hiphop-beats og freejazz, når det gakkede, skandinaviske Horse Orchestra - der sensationelt vandt to DMA Jazz-statuetter i 2015 - gæster Modern Jazzdays 2017!

Horse Orchestra er en ægte smeltedigel. Bandet bestar af musikere fra Norge, Sverige, Danmark og Island, og musikken er en fusion af traditionel jazz, hiphop, noise, barok og fri improvisation - altsammen præsenteret med fyrig rock'n'roll-attitude. Bandet er et vidnesbyrd om en ny generation i nordisk jazz som har styr pa deres musikhistorie og som samtidig formar at abne musikken op for et langt bredere publikum.

Klassiske kompositioner fra 20'ernes New Orleans møder her hiphop-beats og freejazz - med afstikkere til rock og renæssancemusik - og skaber et originalt, humoristisk, postmodernistisk udtryk som rækker langt ud over jazzmusikkens normale segment. Bandets første album,  Living the Dream, udkom i september 2014 og vandt to priser ved Danish Music Awards 2015 for henholdsvis Arets nye danske jazznavn og årets danske særudgivelse. Juryens begrundelse lød bl.a: Bandet bestar af unge musikere, som ikke har nogen respekt for konventionerne. De gør akkurat, hvad de vil uden at skele til, hvad andre musikere gør. De kan kaste sig ud i en New Orleans-komposition fra 1920’erne i det ene øjeblik og jazz fra Chicago fra 60’erne i næste og spille begge stilarter med lige stor overbevisning – samtidig med at de tilfører musikken et personligt og originalt præg. I oktober 2016 udkom Horse Orchestras andet album, Four Letter Word, til stralende anmeldelser.
Alle orkestrets medlemmer er del af den københavnske jazzundergrund. Jeppe Zeeberg er en af Danmarks vigtigste unge, prisvindende jazzkomponister og pianister med base i musikerkollektivet Barefoot Records. Norske Erik Kimestad er trods sin unge alder allerede en kultfigur i Københavns jazzmiljø, og islandske Ingimar Andersen er et af Islands unge jazzhab. Eftersom de syv bandmedlemmer repræsenterer hele Norden vidner de om en lignende tendens pa den nordiske jazzscene, og bandet giver et interessant bud pa hvordan musik fra Norden lyder i dag. Hestene har da ogsa spillet i bade Danmark, Norge, Island, Tyskland, England, Serbien, Hong Kong og Kina for begejstrede tilskuere.

For Horse Orchestra er humor et lige sa vigtigt musikalsk element som den instrumentalistiske ekvilibrisme og de overbevisende kompositioner. Lytteren bliver pa den made vidne til en humoristisk og livsglad musikalsk fest som er sa smittende at man med glæde lader sig indhylle i alle gruppens til tider ekstreme klanglige eksperimenter.