MODERN JAZZ DAYS

19.-21. MAJ 2017

Back to All Events

The hOpening (Ginman/Gram/Björklund) i Foyeren på Tapperiet

  • Gule Hal 1 Strandpromenaden Køge, 4600 Denmark (map)

The hOpening! består af 3 af Danmarks markante musikalske profiler som er gået sammen, og dannet kollektivet The hOpening.

En nutidig musik som tager sig jazzens frihed, men som i lige så høj grad er influeret af filmmusik, americana, Twin Peaks, surf, psykedelisk rock og elektronisk minimalisme.

Udtrykket er groft skulptureret, nedbarberet enkelt og lader et stort rum i musikken stå åbent og uberørt til at lytteren kan danne sine egne billeder.

The hOpening består af Steel-guitaristen Margrethe Björklund, trommeslageren Jeppe Gram og kontrabassisten Lennart Ginman. Kendere af disse 3 kapaciteters musikalske ’bagkatalog’ vil vide, at vi befinder os i grænselandet, hvor traditionen altid udfordres og genreløsheden florerer, og ingen kan vide sig helt sikker……..

Hvad der dog er helt sikkert er, at den nysgerrige og legende indfaldsvinkel til improvisation, ligger som en rød tråd gennem The hOpenings musik. Dybt i trioens DNA ligger kærligheden til såvel jazzens støvede melankoli som til samtidsmusikkens upolerede udtryk og popmusikkens rørende enkelthed.

Et originalt møde mellem 3 instrumentalister, som hver for sig besidder en højt udviklet æstetik og instrumental kunnen. Et musikalsk møde med et nyt orkester, som er klar til at risikere det hele på dybt vand i musikkens smukke uforudsigelige bølger.

Later Event: May 20
Rest In Beats i Gule Hal