MODERN JAZZ DAYS

19.-21. MAJ 2017

Back to All Events

Fredrik Lundin - de 5 på nye eventyr i Caféen på Tapperiet

Fredrik Lundin har samlet fire af byens mest profilerede unge musikere, og til dem skrevet en bunke ny musik. En boblende, stærkt krydret gryderet, der emmer af 50 års inspirationer: fra dubstep-musikeren James Blake til komponisten Bela Bartok, fra den norske jazzmusiker Jon Balke til den amerikanske producer T Bone Burnett, fra den amerikanske pianist Paul Bley til blues/folk-legenden Leadbelly - en farverig eksplosion af musik, temperamentsfuldt formidlet af den polske trompetist Thomasz Dabrowski, de to svenskere - Peter Jensen på trombone og Joel Illerhag på bas - og af de to danskere - Anders Provis på trommer og kapelmesteren på diverse saxofoner.

Der er tale om et lille orkester med en stor lyd, 5 store improvisatorer og udprægede personligheder i en musik der både udnytter orkestrets klanglige muligheder og de enkelte musikeres improvisatoriske potentiale til det yderste.

Den musikalske ambition med De 5, er at udnytte det forholdsvist mobile kvintetformat klangligt og formmæssigt optimalt. Der er næsten ingen grænser for mulighederne, når alle Tomasz' og Petters dæmpere, Fredriksfløjter og saxofoner, Anders' percussioninstrumenter og Joels unikke talent med en basbue, inddrages.
Fredrik arbejder kompositorisk uhyre ambitiøst, samtidig med at han ønsker at udnytte de nøje udvalgte musikeres høje potentiale som improvisatorer til bristepunktet.

De 5 på nye eventyr markerer en udvidelse af Fredriks virkefelt - og samtidig en tilbagevenden, som kapelmester, til den akustiske jazz- og improscene, han debuterede på med sin sextet tilbage i slut-firserne.

Fredrik Lundin: saxofon
Thomasz Dabrowski: trompet
Peter Jensen: trombone
Joel Illerhag: bas
Anders Provis: trommer