MODERN JAZZ DAYS

19.-21. MAJ 2017

Back to All Events

Terkel Nørgaard Trio Celebrates Thelonious Monk (DK/US) på Tapperiet

Under Modern Jazz Days Køge er der et nyt koncept, der minder meget om Tapperiets populære jazzbrunch'. Det er HANGOVER JAZZ DAY med en hyldetkoncert til legenten Thelonious Monk, der ville være blevet 100 i år. Man koncert og en omgang mad med i prisen. Menuen består af en lækker hjemmelavet burger med tilbehør.

Den 10. oktober 2017 ville Thelonious Monk været fyldt 100 år. Og som en af dettyvendeårhundredes største komponister indenfor jazzen skal Monk fejres.  
Trommeslager Terkel Nørgaard har til lejligheden samlet en trio med et stor åbenlys kærlighed til Monk og hans musik, der hylder hans kompotioner udsat for sax, kontrabas og trommer.  

Den herboende amerikanske saxofonist Ned Ferm, har et internationalt ry for at beherske et vælg af genre og instrumenter i alskens sammenhænge. Han har spillet/indspillet med bl.a. Yusef Lateef, Jorge Rossy, Ben Street, Tyshawn Sorey, Jakob Bro, Kresten Osgood.
Bassisten Klaus Nørgaard, der bl.a. har spillet med Aaron Parks, Georg Garzon, RJ Miller, Niels Vincentz, Pauseland og Kasper Tranberg, kommer fra Hjarbæk ved Limforden. En af landets fornemmeste bassister, der efter sine soliststudier i Aarhus på Konservatoriet, slog sig ned i København.  
Den københavnske trommeslager Terkel Nørgaard huserer bag trommerne, som han også gør i selskab med Reverse, Jørgen Leth, Thomas Agergaard, HVID BY, Bob Rockwell New Trio m. fl.

Senere på dagen er der også jazz for børn med: Jazz Five.