MODERN JAZZ DAYS

19.-21. MAJ 2017

Back to All Events

Reverse//Ralph Alessi @ Salen

  • Søndre Badevej Køge, 4600 Denmark (map)

Ralph Alessi – trompet
Terkel Nørgaard – trommer & komposition
Søren Gemmer – klaver
Jesper Thorn – kontrabas

I juni måned gæster den amerikanske trompetist Ralph Alessi Danmark, når han skal optræde med den danske trio Reverse. Ralph Alessi er bosat i New York, og har været en stærk stemme i den kontemporære jazz i mere end 20 år på New Yorks downtown scene. Hans spil er komplekst og på samme tid luftigt, sofistikeret og disciplineret, som kun post-moderne progressiv jazz kan være. Gennem sine mange år som bandleder og sideman har Ralph Alessi optrådt med navne som fx. Steve Coleman, Jason Moran, Don Byron, Ravi Coltrane, Nasheet Waits, Fred Hersch og Uri Caine. Han udgiver sin musik på det prominente tyske pladeselskab ECM, og er aktuel med sit nye album "Quiver”, udgivet i februar 2016, sammen med sin faste kvartet.
Den danske trio Reverse, under ledelse af Terkel Nørgaard og hans faste makkere Søren Gemmer og Jesper Thorn, har optrådt med store danske navne som Jørgen Leth, Palle Mikkelborg, Thomas Agergaard og Nicolaj Stochholm. Trioen udgav i november 2014 deres anmelderroste album ”Awakening” og har et nyt album på vej i 2016. Trioens musik er hovedsagelig komponeret af Terkel Nørgaard, der også skriver musikken til denne turné med Ralph Alessi. Nørgaard har til dette projekt ladet sig inspirere af Béla Bartók, Joni Mitchell, J Dilla og Kraftwerk, samt Ralph Alessis egen musik og tone til fri improvisationsmusik og minimalistisk neo jazz. I juni 2015 optrådte Reverse sammen med den danske trompetist Palle Mikkelborg, der gæstede trioen til en enkeltstående koncert arrangeret af jazzfestivalen ”Modern Jazz Days” i Køge. Igen i år kommer invitationen fra festivalleder Jakob Baggesen (”Modern Jazz Days”), der har inviteret Terkel Nørgaard til at skabe et nyt projekt, hvilket resulterer i REVERSE // RALPH ALESSI, som turnéerer i Danmark i mellem d. 8. og 11. juni 2016.