MODERN JAZZ DAYS

19.-21. MAJ 2017

Back to All Events

Kathrine Windfeld Big Band @ Foyeren

  • Søndre Badevej Køge, 4600 Denmark (map)

Line up

TROMPETER
Maj-Berit Guassora (DK) 
Rolf Thofte Sørensen (DK) 
Magnus Oseth (NO)


TROMBONER
Petter Hängsel (SE) 
Mikkel Aagaard (DK) 
Stefan Ringive (DK)


SAX
Jakob Lundbak: alt, sopran, fløjte (DK) 
Jakub Wiecek: alto (PL) 
Roald Elm Larsen: tenor (DK) 
Ida Karlsson: tenor (SE) 
Toke Reines: bariton (DK)


RYTMESEKTION
Kathrine Windfeld: piano (DK)
Viktor Sandström: guitar (SE) 
Johannes Vaht: kontrabas (DK) 
Henrik Holst Hansen: trommer (DK) 


Kompositioner, arrangementer: Kathrine Windfeld

Kathrine Windfeld Big Band har blæst anmeldere og publikum omkuld med debutalbumet "AIRCRAFT":
"Kathrine Windfeld kan alt som jazzkomponist og –arrangør og fornyer big bandet med et ungt hold, der spiller røven ud af bukserne. Det er forfriskende, når en vital og tilsyneladende ustoppelig kraft som Kathrine Windfeld dukker op i det danske musikliv."
Information 2016
"Man forstod, at den unge kvinde, som præsenterede orkesteret og spillede klaver, havde skrevet og arrangeret det hele - på et plan man dårligt troede muligt i Danmark. Mesterligt orkestreret og spillet." 
Jazz Special 2016
Windfelds attitudestærke kompositioner, der spænder fra det ekspressive til det lyriske, afslører ofte hendes fascination af bl.a. Kenny Wheeler, Dave Holland og Brandford Marsalis. 
Skønt bandet kun har eksisteret i 2 års tid, har de 15 unge skandinaviske musikere bl.a. været husorkester på The Standard Jazzclub i to sæsoner, optrådt med verdensnavne som Mike Stern (USA), Gilad Hekselman (ISR) og Nancy Harms (USA) - og spillede i april 2016 en eksklusiv showcase på Europas største jazzmesse, JAZZAHEAD i Tyskland. 
I kølvandet på bandets forårsbedrifter er der derfor lagt an til en super festlig aften på Modern Jazz Days, hvor det uimodståelige ensemble vil fortrylle og begejstre publikum med rytmiske twists, råswingende saxkor og formidable solister.