MODERN JAZZ DAYS

19.-21. MAJ 2017

Back to All Events

OFFPISTE GURIUS @ Lounge Scenen

LINE UP:
Trinelise Væring - vokal, banjo og Mikro Korg

Fredrik Lundin - saxofoner, basfløjte og vokal

Thomas Vang - bas, bass Rhodes og violin

Jeppe Gram - trommer, klaver og voka

“Offpiste Gurus pull together the pop sensibilities of the indie world with the slow soulful lilt of the jazz ensemble”
(citat fra den amerikanske blog: Nordic Spotlight)
Som skiløberen, der opsøger den uberørte sne uden for pisterne, bevæger Offpiste Gurus’ musik sig også uden for og på kryds og tværs af både veloplyste pister og mindre befærdede stier. I Offpiste Gurus’ musikalske landskab mødes singer-songwriterens kærlighed til den personligt vinklede historie med en blåtonet skandinavisk indie jazz. Offpiste Gurus er Trinelise Værings og Fredrik Lundins “fællesbarn”.
In Case of Fire er Offpiste Gurus’ andet album. Albummet er blevet til i samarbejde med landets fremmeste indie producer Nikolaj Nørlund. Både Fredrik Lundin og Nikolaj Nørlund er blandt de absolutte musikalske sværvægtere fra deres generation, men de har, for nu at holde det i ski-analogierne, ikke stået ned af de samme pister før. Nikolaj Nørlund har taget afsæt i indiescenen, mens Fredrik Lundin har arbejdet på jazzscenen. Det er første gang Nikolaj og Fredrik arbejder sammen.
Ud af dette topmøde er kommet en råswingende, håndspillet og fortrinsvis akustisk musik, hvor der er blevet skåret helt ind til kernen af hver enkelt sang, så Trinelises Væring upolerede stemme får masser af plads til at udfolde en række historier og iagttagelser fra det virkelige voksenliv.
Den uortodoxe besætning; vokal, saxofon, bas, trommer, herrekor og banjo med glimt af brass, vibrafon og klaver, lægger en skiftevis tør og sumpet, tilbagelænet og inciterende, sofistikeret og skramlende grund fuld af kontraster og dynamik.